HTML

CriticalMass 2008.04.22.

DZSUNGEL- kultúrkalandok

A RádióMI Dzsungel című műsorának blogjára tévedtél; azaz kultúrkalandok Bóna Enikővel és Friedrich Utával. Vendégek és érdekességek a világ minden tájáról, csütörtökönként 16 órától. (Ismétlés vasárnap 14 órakor). Itt az éppen aktuális adásról szóló rövid összefoglalónkat olvashatod, sok illusztrációval. www.radiomi.hu (Szegeden FM 89,9)

Friss topikok

Linkblog

2008.03.07. 15:24 uttam

Kecskék, Borat és mikrofonpara


No. Elérkezett a Dzsungel harmadik adása. Természetesen ez sem volt zökkenőmentes.  Bácsi Évi (altajisztika szakos hallgató) és Rau shak, az egyetem kazah tanárnője volt a vendégünk. Kecskékről ugyan nem esett szó, de sok más érdekességról igen. Úgy gondoltuk, hogy ez jó alkalom tisztázni néhány elterjedt sztereotípiát.
És igen, igen...ismét bezavart az a kisördög. Az egyik mikrofon (történetesen az enyém) nem működött, így a kommunikáció elég egyoldalúnak tűnhetett. Biztosítok mindenkit, hogy ez nem így volt. (És köszönjük azoknak, akik üzenőfalat nem kímélve igyekeztek minket figyelmeztetni... kicsit lassan, de eljutott! :)



Azt állítottuk, hogy
1. A török férfiak háremet tartanak.
2. A török férfiak önérzetesek, féltékenyek, és gyakran erőszakosak a nőkkel.
3. A nők nem mehetnek ki a házból.
4. A törökök rasszisták.
5. A törökök lusták.
Bizony. Ez van. Vagy mégsem?

Megtudtuk, hogy a Kazahsztánban a "fehér kendő", azaz a nő képviseli a második legnagyobb "gazdagságot" a kazak férfiak életében. Első az egészség. Vagy EGÉSZség?
Kíváncsiak voltunk, hogy Borat mennyire testesíti meg a tipikus kazak férfit. Raushan nem látta a filmet, de barátai elmesélése alapján nagyon határozott véleménye volt róla. Ez a téma a Medvegy Gábort (a Rádió MIndenesét) sem hagyta hidegen- ő is mikrofont ragadott.
Képzeletben meglátogattunk még egy török kávézót, illetve egy bazi nagy török lagzin is részt vettünk. Ennek kapcsán hallottunk egy kazak "arc-felfedő" rituáléról. Kis virtuális kényeztetés is volt, wellness- természetesen török módra.

Ha szeretnéd utólag meghallgatni ezt az adást, március 10-17. között megteheted a RádióMi hangtárában.  Ezt az elköszönést még gyakorolni fogjuk! Azt azért nem ígérem, hogy legközelebb törökül vagy kazahul lesz. Következő héten a közel-keleti zenével foglalkozunk, hallgassatok MInket akkor is!

Üdv,
a Dzsungel-lányok

tracklista:
Buddha bar válogatásról számok
Kenan Dogulu - Cakkidi
kusursuzsun (acoustic version)
ISTANBULDA SONBAHAR
Rafet El Roman- Sende Hersey Yalandi
Rafat El Roman - Yana Yakila
Rafat El Roman - bana sen lazimsin
Rafat El Roman - Gonul Yarasi
Rafat El Roman - bana sen lazimsin
Sertab Erener - Every Way That I Can (Turkey)



Szólj hozzá!

Címkék: török közel kelet törökország kazahsztán


A bejegyzés trackback címe:

https://dzsungel-kulturkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr83370039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása