HTML

CriticalMass 2008.04.22.

DZSUNGEL- kultúrkalandok

A RádióMI Dzsungel című műsorának blogjára tévedtél; azaz kultúrkalandok Bóna Enikővel és Friedrich Utával. Vendégek és érdekességek a világ minden tájáról, csütörtökönként 16 órától. (Ismétlés vasárnap 14 órakor). Itt az éppen aktuális adásról szóló rövid összefoglalónkat olvashatod, sok illusztrációval. www.radiomi.hu (Szegeden FM 89,9)

Friss topikok

Linkblog

2008.10.04. 11:05 uttam

A csillagok megmondják... avagy milyen az, amikor kielemzik a műsorvezetőket

Kedves hallgatók!

 

Szánom-bánom, hogy ilyen hosszú időre elhanyagoltam a blogot. Azonban ez az esős nap most arra van kitalálva, hogy mindent bepótoljak. Az augusztus 7-i adásunkban Dénes Zsuzsanna volt a vendégünk, akivel az asztrológiáról beszélgettünk.


Az asztrológia valamikor egy tisztelettel övezett tudománynak számított, később az egyház elnyomta, okkult tudománnyá nyilvánította (különösen Kelet-Európában), pedig az asztrológiához szükség van például komoly asztronómiai ismeretekre is. 6000 évre nyúlik vissza, a sumérok megfigyelésein alapul. Sokan csak a horoszkópokban megírt jegyekkel azonostíják az asztrológiát, pedig ennél összetettebb egy személyiség. Az asztrológia leginkább az ÖNISMERET egy eszköze, a különféle válfajai csak módszereikben mások, a célja mindnek egy.

Ha már megfigyelésről van szó... Zsuzsa az auraszóma kapcsán kielemezte az öltözetem. A lila a spiritualitás színe, a zöld szoknyám a szabadságra utal. Az olajzöld és a sárga szerintem a fülbevalóm miatt került elő: az olajzöld a keserűséget hordozza magában, a sárga pedig a be nem épült tudást.

Ezek után Enikő is terítékre került. Csillagjegye a rák, amely sértődékeny, szeszélyes, ugyanakkor gondoskodó és ragaszkodó természetre utal. Az aszcendense a skorpió és a mérleg határán áll. A skorpió szenvedélyes, szókimondó és szélsőséges, a mérleg kiegyensúlyozatlan. Enikő, remélem, nem hoztunk nagyon zavarba!

Egyébként a csillagjegy a sorsot hordozza magában, az aszcendens pedig azt, hogy milyennek akarunk látszani, illetve milyennek lát a világ minket. De egy teljes horoszkóp ennél több dologból áll. A Nap a kreativitást, a Hold az érzelmeket, a Vénusz a szerelmet, a Merkúr a kommunikációs képességet, a Mars az akarati erőt jelzi. Ezek az úgynevezett személyiségjelölők. Léteznek ezen túl még sorsjelölők: a Jupiter a jó dolgat mutatja meg, a Szaturnusz pedig kijelöli a feladatokat. Léteznek még transzcendens bolygók is, melyek a fejlődésünket segítik elő.

Egy párkapcsolatnál nagy szerepe van a különféle elemeknek is. Zsuzsa hangsúlyozta, hogy nem véletlenül kapjuk a társat, hiszen feladatunk van vele. Természetesen léteznek ideál-típusok: a férfiaknak a Vénusz hordozza a női ideált, a nőknek pedig a Mars mutatja meg az ideális férfit. Mint oly sokszor adás alatt, vendégünk itt is hangsúlyozta, hogy az asztrológia csak tendenciát jelöl, érdemes okosan használni. "Én csak segítek, de te alakítod a sorsod, nap mint nap."

Megtudtuk, hogy mi fán terem a kérdés-asztrológia. Ez egy elég új dolog Magyarországon, a Hold mozgásából állapítják meg az élet nagy eseményeit. Ezen kívül szó volt még a kérdés-asztrológiáról, a 13. "krisztusi" jegyről, a szolár-horoszkópról, a különféle kártyajóslásokról és  az asztrogyógyászatról. Mivel Gábor még fenn felejtette a Rádió Mi hangtárában ezt a műsort, akár most is meghallgathatod részletesebben.

Sajnos ez volt az utolsó adás (egy jó darabig), amit Enikővel közösen vezettünk. Kapott egy ösztöndíjat az Egyesült Államokba, és most már a West Virginai University tágítja a fejét. Azért hamarosan még hallunk róla. Addig is néhány kép, ami ezalatt az adás alatt készült (köszönet érte Huszár Imre művész úrnak:


Szólj hozzá!

Címkék: asztrológia horoszkóp dzsungel dénes zsuzsanna auraszóma rádió mi


A bejegyzés trackback címe:

https://dzsungel-kulturkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr53695589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása