HTML

CriticalMass 2008.04.22.

DZSUNGEL- kultúrkalandok

A RádióMI Dzsungel című műsorának blogjára tévedtél; azaz kultúrkalandok Bóna Enikővel és Friedrich Utával. Vendégek és érdekességek a világ minden tájáról, csütörtökönként 16 órától. (Ismétlés vasárnap 14 órakor). Itt az éppen aktuális adásról szóló rövid összefoglalónkat olvashatod, sok illusztrációval. www.radiomi.hu (Szegeden FM 89,9)

Friss topikok

Linkblog

2008.05.03. 09:18 uttam

10+1 :)

Kedves Hallgatóink!



Ünnepnapok miatt, és mivel múlt héten volt a 10. adásunk, ezen a héten egy kis világzenei összeállítással kedveskedtünk Nektek. Az elmúlt két hónapot összefoglalva arab és afrikai zenéket hallhattatok.

Tracklista:



Arab:
Baghdad Blues - Mesopotamia
Rachid Taha - Diwan
Ilhan Ersahin - Girl
Baghdad Blues - Transglobal Underground
Khaled - Mauvais Sang
Cheb Mami/K-Mel - Parisien du Nord [Remix]
Afro:
Habib Koite -
Wassiye
Oom - Anoma
Bidinte - Considjo di Garandis
Toto Bona Lokua - Lisanga
Adrian Martínez - Baba
Brenda Fassie - Ama Gents
Henri Dikongue - Francoise


A 10 nem nagy szám, de nem olyan rég még nagyon messzinek tűnt. Februárban indult a Rádió Mi Djungel - kultúrkalandok - című műsora. Nem könnyű a közösségi rádiók helyzete, és az elején még mi sem tudtuk, hogy vajon hosszú távon sikerre tudjuk-e vinni az adást. (Még most sem tudjuk, de optimisták vagyunk! :) Pár hete még a JATE klubban izgultunk az első anyagunk miatt, amit végül nem is sikerült a maga teljességében megmutatni.

Vendégek és érdekességek a világ legkülönfélébb tájairól...

A bő két hónap alatt volt nálunk kazak, francia, blega, moldáv, mozambiki és luó származású is. Nagyon sokat tanultunk hétről hétre, hiszen igyekeztünk felkészülni az adott témából, és ehhez a vendégeink is sokat tettek hozzá. Reméljük, hogy Nektek/ Önökek is hasznosan teltek a velünk töltött órák.
Kezdünk mi műsorvezetők is összecsiszolódni, olyannyira, hogy a szigorlatunkat közösen vállaltuk be. :)
Ez a 10 adás arra is lehetőséget ad, hogy egy kicsit értékeljük a munkánkat. A műsor eredeti célja az ismeretterjesztés, a szórakoztatás és nem titkoltan a toleranciára nevelés. Úgy érzem, ennek többé kevésbé minden adás megfelelt. Hogy nekem melyik volt a kedvencem? Ezt nehéz megmondani...
Volt, ami az oldott hangulata miatt tetszett, volt ami az érdekes információk miatt. Élveztem az angol nyelvű műsorunkat, amikor rájöttünk, hogy nekünk ez idegen nyelven jobban megy :) A francia nyelvű színházi emberekkel telt stúdió különleges élmény volt. Imádtam a djembés adásunkat, ami sajnos nagyon rövidre sikeredett. De annál izgalmasabb volt az élő zene hatása, még ha hangzásában nem is sikerült tökéletesre. És a személyes kedvencem a legutóbbi, a tizedik- a dilibogyók ellenére. Még most is kiráz a hideg. Azt hiszem, valami varázslatosat sikerült megfonunk és átadnunk, ezt bizonyára a kedves hallgatók is érezték. Igazából igazságtalannak érzem bármelyiket is kiemelni, hiszen mindegyik adásnak megvolt a maga nehézsége és a maga szépsége.

Enique: én is szoktam gondolkodni, hogy eddig melyik volt a legjobb műsor, de kapásból tudnék mondani 4-5-öt, ahol egyformán jól éreztem magam Ilyenek például a djembés, a mozambikos, magyar néptáncos-de ez csak azért, mert első vendéges adásunk volt és szívmegnyugtató volt elsőre egy olyan jó alanyt kapni, mint Balázs:)) 
Ami számomra nagy fordulópont volt, az az az adás, amelyben én voltam a vendég:) onnantól kezdve lettem igazából laza hozzáállású műsorvezető is, most már eszembe sem jut görcsölni. Bár egyszerre technikázni, trackeket rakosgatni és koncentrálni a kérdésekre-válaszokra nekem még elég nehéz, hajlamos vagyok elkalandozni, de sokat segít a dolgon, hogy tudom: parázni fölösleges.

Ami jó ebben a műsorban, hogy meglehetősen kifogyhatatlan:) még annyi hely és kultúra van, ami érdekelne, és remélem hogy mindezek szépen sorra is kerülnek a műsorunkban. Pl. távol-kelet, Dél-Amerika, Skandinávia, szláv országok, Balkán...

Talán Ti kívülről jobban látjátok. Ezért várunk mindenféle tanácsot, észrevételt és kérést. Az iwiwen nyílt egy klubunk, ahol mindenféle exkluzív információval várunk benneteket. Lépjetek be, ha tetszik, amit csinálunk, vagy ha időről időre szeretnétek jól beolvasni nekünk. Örülnénk neki, ha interaktívvá válna az adás, mi mindenre nyitottak vagyunk.
Reméljük, hogy velünk maradtok továbbra is! Májusban a vallásokkal folytatjuk.

Üdv,
a Djungel-lányok

Szólj hozzá!

Címkék: iwiw dzsungel jubileum rádiómi tizedik


A bejegyzés trackback címe:

https://dzsungel-kulturkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr60451890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása